ZÁDORI  KRISZTIÁN 

Szeged 2011- Grosics Akadémia
MENÜ

Jelenlegi felnőtt NBII honlapom:

 zadorikrisztian.iwk.hu

 

 

                                                                     

Labdarúgás: egyetlen gól három pontot ért a Szeged-Grosicsnak a Siófok ellen + FOTÓK

2016. augusztus 28., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Gémes Sándor
 
 

Zádori Krisztián hajrában szerzett találatával győzte le a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Siófokot az NB II 7. fordulójában.

A hazaiaknál kezdőként mutatkozott be a héten igazolt Ivancsics Gellért, aki éppen egykori kenyéradója ellen léphetett így pályára, akárcsak a túloldalon Berde István, a tavaly még a szegedieknél szerepelt középpályás. A mérkőzésnek a Klausz-legénység vágott neki nagyobb elánnal, Germánék azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést a láthatóan defenzív játékra berendezkedő Balaton-partiakkal szemben. Az első ziccerre a 21. percig kellett várni, ekkor Király Patrik került helyzetbe, de nem tudta végül elpasszolni a labdát Tajti Norbert mellett. A 42. minutumban Germán Tamás is betalálhatott volna, de tiszta lövőlehetőségéből nem tudta a ficakba varázsolni a labdát 16 méterről. Fordulás után sem változott a játék képe, a szegediek folyamatosan mentek előre, nyomás alatt tartva ellenfelüket. A siófoki védelem végül a 82. percben roppant meg, amikor Germán közeli lövését még ugyan menteni tudta egy védő a gólvonalról, Zádori Krisztián ismétlő fejese azonban már eljutott a hálóig. Érdekesség, hogy nem sokkal korábban Andorka Péter majdnem beállt a későbbi gólszerző helyére, de Farkas Márk sérülése okán végül Jagodics Bence lett Klausz László harmadik cseréje. A hajrában a vendégek már nem tudtak egyenlíteni, így maradt az 1-0 a végeredmény.

A Szeged-Grosics ezzel egy négy mérkőzés óta nyeretlenségi sorozatot adott át a múltnak. Az NB II-ben most két hét szünet következik, majd szeptember 11-én Nyíregyházára utazik a szegedi alakulat.

Férfi labdarúgó NB II, 7. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – BFC Siófok 1-0 (0-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezette: Bogár Gergő •(Albert István, Vígh-Tarsonyi Gergő).
Szeged-Grosics: Szántai – Áchim (Povázsai – a szünetben), Tóth, Farkas M. (Jagodics 73′), Zabari, Király, Coroian, Ivancsics (Pászka 63′), Mészáros, Germán, Zádori.Vezetőedző: Klausz László.
Siófok: Tajti – Mogyorósi, Czingráber, Szalai, Farkas N., Berde (Elek 57′), Futó, Nagy D., Gál, Gréczi (Berki 73′), Nagy R. (Kovács 63′). Vezetőedző: Goran Kopunovic.
Gólszerző: Zádori (82′).
Sárga lap: Mészáros (45+1′), Király (53′), Germán (90+4′), ill. Farkas N. (55′).

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján): “Kilencven percen keresztül irányítottunk, szép támadásokat vezettünk, de sajnos a helyzetek zöme kimaradt. A végén egy lepattanó labdából szereztük meg a teljesen megérdemelt győzelmet.”

Goran Kopunovic (a nemzetisport.hu alapján): “A Dorogtól és a Nyíregyházától is kikaptunk a szegedi meccs előtt, és úgy jöttünk Gyulára, hogy feltétlenül nyernünk kellene. Követtünk el ugyan néhány hibát, de akkor nem bűnhődtünk, a hajrában viszont igen. Reális eredmény a döntetlen lett volna.”

 

                                                                      

Hatot lőtt a Szeged 2011, duplázott a 19 éves Zádori Krisztián – VIDEÓ

 

 

 

                                                                                                                  

     

Hat gól a csákvári kapuban – gálázva zártuk a szezont

Szezonbeli utolsó fellépésén kiütéses, hatgólos győzelmet aratott a Szeged 2011-Grosics Akadémia a vendég Csákvár felett.
 
Lassan lendültek játékba a felek, az első félidő első fele az ismerkedés jegyében telt, ezt követően azonban felpörögtek az események. Előbb Király Patrik, majd Andrei Coroian tornáztatta meg Gróf Dávidot, a 28. percben pedig már a kapus is tehetetlen volt Király 22 méteres átlövésénél. (1-0) Nem sokkal később tizenegyeshez jutottak a vendégek Farkas Márkvétlen kezezése nyomán, Molnár F. Tamás azonban egy macska ügyességével tolta ki Makrai Gábor jobb alsó sarokra tartó büntetőjét. Az ellentámadásból aztán megduplázta előnyét a Szeged-Grosics: Zabari Dávid futott el a szélen, Zádori Krisztiánhoz centerezett, aki önzetlenül továbbpasszolta a labdát Coroiannak. A középpályás közelről már nem hibázott. (2-0) Szünet előtt Zádori is betalált, de les miatt nem adta meg a gólt a játékvezető, ahogy fordulás után Coroian is hiába vette be a kaput, miután Farkas akadályozta Grófot az ötösön belül. Ezt követően Molnár F. Tamás két bravúrt is bemutatott, a 62. percben pedig Király asszisztjából a 19 éves Zádori megszerezte első gólját a felnőtt NB II-ben. (3-0) Szinte fel sem ocsúdtak a vendégek, máris újfent a hálójukban táncolt a labda: a 66. minutumban Coroian érkezett üresen Szabó Péterszögletére. (4-0) Az utolsó tíz percbe érkezve Zádori ismét mattolni tudta Gróf kapust, ezúttal Zabari átadásából, majd nem sokra rá a csereként beállt Vladimir Veselinov alakította ki a 6-0-ás végeredményt egy jól eltalált lövéssel.

A szegedi klub története legnagyobb arányú győzelmét aratta ezzel a másodosztályban. A csapat utoljára 2013 novemberében tudott hat góllal nyerni, akkor a Maglódot verték Germánék 7-1-re NB III-as mérkőzésen. Klausz Lászlótanítványai a 10. helyen zárták a 2015/2016-os bajnokságot. A bajnoki címét már fordulókkal korábban bebiztosító Gyirmót mögött a Mezőkövesd kaparintotta meg a második, még feljutást érő pozíciót. Az osztályból az Ajka, Dunaújváros, Szigetszentmiklós esett ki.

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Aqvital FC Csákvár 6-0 (2-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Róbert, Szalai Dániel).
Szeged: Molnár F. T. – Povázsai, Tóth, Farkas, Zabari, Szabó, Zelenyánszki, Coroian (Veselinov 77′), Pászka, Király, Zádori (Andorka 80′). Vezetőedző: Klausz László.
Csákvár Gróf – Fényes, Dulló, Spandler, Baranyai, Nyilasi (Szalai – a szünetben), Oldal, Molnár T. (Bartos 65′), Karacs (Domján – a szünetben), Molnár Cs., Makrai. Vezetőedző: Toldi Gábor.
Gólszerzők: Király (28′), Coroian (33′, 66′), Zádori (62′, 79′), Veselinov (81′).
Sárga lap: Király (83′), ill. Spandler (71′).

Klausz László: “Természetesen arra én sem számítottam, hogy 6-0-ra fogunk nyerni, főleg úgy, hogy négy fiatallal álltunk fel. Közülük is Povázsai 1998-as születésű, és még nem volt kezdő a felnőttek között, ráadásul nem is a jobbhátvéd a posztja, ahol most szerepelt. Nagyon örülök ennek a győzelemnek, de a helyén kell kezelni ezt a 6-0-ás eredményt. Az mindenesetre biztató, hogy a fiatalok jól játszottak, felszabadultak voltak, nem láttam rajtuk semmilyen görcsösséget. Mindegyikük produkciójával abszolút meg voltam elégedve. Zádorit pedig természetesen kicsit más szemmel is nézem, hiszen magam is csatár voltam. Úgy gondolom, benne nagyon sok lehetőség van a jövőre nézve, szép karrier előtt áll.”

 

                                                                                                                                         

Biztosat még nem mondott Klausz László vezetőedző, de könnyen elképzelhető, hogy négy fiatal - Zabari, Pászka, Zádori és Povázsai - is pályára lép a Csákvár elleni, utolsó bajnokin. A cél ezzel együtt a győzelem megszerzése, noha a csapat szinte elfogyott, a találkozóról sérülés és eltiltás miatt többen hiányoznak majd.
 

- Egy pontot nyert, vagy kettőt veszített a csapat Szolnokon?
- Egyértelműen veszítettünk kettőt. Az ellenfélnek egy igazán nagy helyzete volt, és bár az első negyedórában elkövettünk pár hibát, ezekből sem jutottak el nagy lehetőségig. Előttünk négy nagy esély nyílt, Szabó Péter, Zabari, Farkas és Zádori is ziccerbe került, ebből egyet sikerült kihasználni.

- A tudósításból az derült ki, hogy a kiállítás jelentette a fordulópontot. Így érezte Ön is?
- Igen, egy figyelmetlenség miatt kerültünk hátrányba, Oláh Gergő túl sokat kommunikált a játékvezetővel, aki könnyen húzta elő a sárga lapokat. A játékos nem kap büntetést, de figyelnie kell, hogy ne pörögjön túl.

- Elégedetlenek voltak az idegenben megszerzett ponttal?
- Lehajtott fejjel ültek a meccs után a játékosok, nekem kellett mondanom, hogy nem olyan rossz eredmény ez, egy több, egykori NB I-es játékost felvonultató együttes ellen. Reálisan nézve ezzel a kerettel valahol tényleg a 7-10. hely környékére vagyunk hivatottak. Ez persze nem elég, és a klubvezetéssel már dolgozunk azon, hogy jövőre jobbak legyünk.

- Nyilván minden meccsen a győzelem a cél, de milyen más kihívást lehet találni az utolsó, túl sok mindenről már nem döntő mérkőzésen, melyet a Csákvár ellen játszik a csapat?
- Az ellenfél több meccsét láttam már, gyakran sok gólos találkozót játszanak, öt ember támad, öt védekezik. Hektikusak, de nagyon jól használják ki a labdákat jól megtartó és megjátszó csatáruk erényeit.
Nagy tét már nincs, a jövő viszont fontos, ezért a fiatalok ismét lehetőséghez jutnak. Bízom bennük, fokról-fokra javulnak, és az is lehet, hogy Zabari, Pászka és Zádori mellett Povázsai is pályára léphet. Egyébként is szűkös a keret, Germán és Oláh Gergő eltiltás miatt biztosan nem játszhat, de sérült Obot, Mészáros és Achim is.

- Ilyen helyzetben mire számíthatunk, belemennek az adok-kapokba, vagy inkább visszaáll a csapat?
- Stabil védekezést szeretnék látni, de nem cél, hogy beálljunk hátul. Fontos, hogy veszélyesek legyünk támadásban is.

 

                                                                                                     

                                                                                                          

 

 

                                                                      

Pályafutásom alatt 18 évesen kerültem a Szeged 2011 Grosics Akadémia NB II . felnőtt keretéhez.  Az akadémián U16-U17-U18 éveket töltöttem el.Már az U17 és U18 évben az alapozást a felnőtt keretnél végeztem.  A 2015-2016  bajnokság első felében az U19 NB I -ben  játszok.

                                              

Felkészülési mérkőzés:

                                                               

 

 

Asztali nézet