ZÁDORI  KRISZTIÁN 

Szeged 2011- Grosics Akadémia
MENÜ

AZ OLDALON PÁLYAFUTÁSOM EDDIGI LEGEMLÉKEZETESEBB

 EREDMÉNYEI VANNAK ÖSSZEGYŰJTVE.


Három mérkőzés telt el az NB II tavaszi idényéből: a szezon második felét jó helyzetből kezdő Szeged 2011-Grosics Akadémia ugyanakkor rossz rajtot vett, hiszen mindhárom mérkőzését 2-1-re vesztette el, így még nem szerzett pontot a téli szünet óta. A szezonkezdet tapasztalatairól Klausz László vezetőedzőt kérdeztük, aki úgy véli, közel sincs nagy bajban együttese.

 

Három meccs, három 2-1-s vereség – egyelőre tehát nem tudott hozzátenni az ősszel szerzett pontjaihoz a téli szünetet követően a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Még ha a gyirmóti vereség nem is tartozott az előzetesen nyerhetőnek tartott kategóriába, arra azért kevesen számítottak, hogy a Siófok és a Kisvárda elleni két hazai meccsen egy pontot sem tudnak szerezni Germán Tamásék, ráadásul ezt a két meccset egyaránt úgy vesztették el, hogy megszerezték a vezetést, majd fordítani, és nyerni tudott az ellenfél. „Egy játékos és egy csapat életében is vannak ilyen periódusok, amikor befelé pattan minden, most viszont mi sajnos a fordítottját éljük meg, kifele pattan a kapufáról a labda, rengeteg helyzetünk van, de nem tudjuk ezeket értékesíteni, a hétvégén is ordító lehetőségeink voltak. Pályafutásom során is átmentem több ilyen perióduson is, amikor nem sikerült gólt szerezni, pedig dolgozik az ember. Hirtelen ez át fog majd fordulni, és a játékkal az eredmény is párosulni fog. Sem a Gyirmót ellen, sem a Kisvárda ellen nem lehetett panaszunk a játékra és az akaratra, egyedül a Siófok elleni meccs volt, ahol az utolsó 20 perc nem tetszett számomra. Biztos vagyok benne, hogy meg fog fordulni a sorsunk, mellénk fog állni Fortuna, ugyanúgy kell dolgoznunk tovább, mint azt eddig tettük” – összegzett portálunknak Klausz László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője.

Ahogy arra a szegediek trénere kitért: nem tervezi, hogy belenyúlna a csapat taktikájába, az eddig is használt hadrendet és játékot használná a csapat a folytatásban is. „Nincs nagy mozgásterem azt illetően, hogy más játékrendszert játszassak a csapattal, ehhez további támadójátékosok, valamint olyan középpályások kellenének, akikre mind a védekezésben, mind a támadásban számíthatnék. Elég megkötött a kezem, ha csak a Gyirmót és a Kisvárda elleni meccseket nézzük, ott NB I-es játékosok ültek még a kispadon is. Nekem nincs ekkora mozgásterem, nem tudok ennyire változtatni” – válaszolta Klausz László.

A szoros kispadra példa, hogy hétvégén több játékosát, így a télen igazolt Andrei Coroianmellett Vladimir Veselinovot is nélkülöznie kellett a középpályáról Klausz Lászlónak, míg a védelemből a veszélyes pontrúgó, a műtéten átesett Mészáros Márk is kiesett, így a Kisvárda ellen debütálhatott a 19 éves Zádori Krisztián, aki a télen kapott profi szerződést a klubtól. „Ő benne sok van, leginkább a mentalitása kiemelendő, fejben nagyon jó a fiú. Mindig igazol egy apró kis momentummal, akárhány percre állítom be. A törökországi edzőtáborban lejátszott edzőmeccsek alatt is így tett, most is öt perc alatt volt egy nagyon jó keresztmozgása, amiből gólhelyzet is lett, csak kisodródott. A vérében van a góllövés és a csatárposzt, ő rá, és a fiatalokra is kell gondolni, hiszen lassan őket be kell építeni a jövő évi szabály miatt, amikor kötelező lesz játszatni a fiatalokat. Ez nem úgy fog működni, hogy jövőre beteszünk három fiatalt, akik varázsütésre elkezdenek játszani, hanem lehetőséget kell nekik adni, még akkor is, ha a tabellán lejjebb csúszunk” – mutatott rá Klausz László az MLSZ által meghozott változásra, amelynek értelmében a következő szezontól a másodosztályban kötelező lesz két, 1996. január 1. után született labdarúgót végig játszatni a mérkőzés folyamán.

                                                                                                                   

 

A Szeged 2011-ben folytathatja a Grosics Akadémia sikeres párosa, az egyaránt január 15-én, csak éppen 1997-ben, illetve '98-ban született Zádori Krisztián és Povázsai Zsolt. A két fiatalember jól megérti egymást a pályán, és azt remélik, a nagyok között is lesz olyan Zádori fejesgól, mely Povázsai beadásából születik.

Zádori Krisztián már korábban megismerhette a felnőtt csapat öltözőjének légkörét, jópár edzésen mozoghatott együtt a nagyokkal, de azt talán túlzás nélkül állíthatjuk, az ő ideje még csak ezután jön. A szegedi születésű támadó sosem állt hadilábon a gólszerzéssel, volt olyan szezonja (2013/14), amikor a Grosics U21-es csapatában 26 forduló alatt szerzett 40 gólt úgy, hogy még most sincs 20 éves. Tavaly májusban azt mondta, szívesen emlékszik a 2014-es Kocsis Sándor emléktornára, melyen a Barcelona, az FTC és a Puskás vett részt, és megszerezte a torna gólkirályi címét. Nevét ősszel felkapta a sportsajtó, amikor a Grosics Akadémia U19-es csapatával fordulókon át az NB I-es bajnokság élbolyában helyezkedtek el, ő maga pedig sokáig vezette a góllövőlistát, végül félévkor a második helyen végzett. 

Krisztián ezt szeretné folytatni most a felnőttek között, és valami hasonlóra készül az ősszel, az U19-es együttesben csapattársaként vitézkedő Povázsai Zsolt is.

A kevermesi fiatalember szülőfalujában ismerkedett meg a futball alapjaival, majd Gyulára került. A Grosics Akadémián meghatározó tagja volt a nem mellékesen Klausz László vezette U17-es együttesnek, mely tavaly óriási fölénnyel nyerte meg az NB II-es bajnokságot, majd a Gödöllő elleni fölényes és a Nyíregyháza elleni drámai, 11-eseket hozó osztályozó révén harcolta ki az NB I-es tagságot az akadémia 16-os, 17-es és 19-es együttesei számára. A góllövéssel ő sem áll hadilábon, de igazi erőssége a gólpassz, ezt Zádorival alaposan begyakorolták az elmúlt hónapokban. Reméljük, a nagyok között is sikerrel mutathatják meg magukat.

Zádori Krisztián: szeretem a kihívásokat!

- Milyen érzés hivatalosan is a profikhoz tartozni?
- Örülök a lehetőségnek! Ez egy nagyon komoly dolog, de szeretem a kihívásokat.

- Korábban is edzett a nagyokkal, így van rálátása arra, milyen volt a mostani, téli felkészülés?
- Így van, két éve rendszeresen edzek a felnőttekkel. Egészen biztos, hogy most nagyon jó erőnlétet szereztünk, sokat futottunk, kemények voltak az elmúlt hetek.

- A nagy csapathoz képest mennyire játszanak hasonló játékrendszerben a fiatalok?
- Minden meccs más, de a felfogás hasonló. Ilyen szempontból nincs nagy különbség, nem okoz gondot az átállás. 

- Mit gondol, mennyi lehetőséget kap majd az NB II-es együttesben?
- Sokat kell még fejlődnöm, de úgy érzem, a csapat hasznára lehet majd fegyelmezettségem, fejjátékom, vagy az akaraterőm révén. Remélem, sor kerül a bemutatkozásra, de elképzelhető, hogy inkább a megyei első osztályú gárdában építenek majd rám inkább.

- Kivel érti meg magát a leginkább a pályán?
- Ahogy megismertem Andorka Pétert, úgy ment egyre jobban vele a játék, de a többiekkel kapcsolatban sincs okom panaszra, támogató a közeg.

 

                                                                                                                                 

 

 

                                                                                                                                                

 

                                                                                                                                       

                                                                                                                                  

                                                                                                                                     

 

                                                                                                                 

                                                                                                        

 

                                                                                                                        

                                                                                                                           

                                                                                                                           

 

                                                                                                                                        


 


                                                                                                                          


 

 

 


                                                                                                                              


 

                                                                                                                             

Mindkét együttesünk büszke lehet, hiszen a nagy rivális Békéscsaba ellen remek teljesítményt nyújtva sikerült megízlelni a győzelem ízét. A 17-es korosztály már 10 ponttal vezet, a 21-esek pontszámban beérték a csabaiakat az NB II. dél-keleti csoportjában

 

Fontos győzelmet aratott a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia ellen U21-es egységünk. Csapatunk a Krnács - Grecsó, Vörös, Czirok, Hoffmann - Farkas, Ungi (Szűcs), Visnyei (Rebők), Erdős (Mákos) - Fodor, Zádori összeállításban mérte össze tudását az eddig veretlen lila-fehérek ellen. A hazaiak aligha számítottak arra, hogy Zádori Krisztián már az első percben beköszön, pedig így történt, így a lélektani előny hamar akadémistáink oldalán volt. A csabaiak nem adták fel, és még a szünet előtt egyenlítettek, de a 2-1-es győzelmet az 53. percben Krajcs öngóljával a Grosics szerezte meg. A Takács László vezette gyulaiak ezzel a sikerrel pontszámban beérték a Békéscsabát.

 

- Rutinos játékosokból álló ellenfelünket fegyelmezett, jó játékkal győztük le. Csapatom tagjai megmutatták a labdarúgás iránti szeretetüket, alázatukat. Gratulálok nekik! - értékelt a vezetőedző.

 

 


                                                                                                                                                                                                                                                                               


   

 

Felkészülési mérkőzésen:

 NB II  felnőtt felkészülési mérkőzés.

Békéscsaba 1912 Előre SE–Szeged 2011-Grosics Akadémia 3–0 (2-0)
Békéscsaba, 70 néző. Vezette: Lovas
Békéscsaba: Mursits – Balogh Milán, Balogh Miklós, Fehér Zs., Zámbori, Borbély, Spitzmüller, Beke, Birtalan, Pilán, Vólent
Szeged: Belecan – Szabó P., Markovic, Máté, Mészáros (Zabari), Zelenyánszki, Veszelinov (Hegedűs E.), Kéri, Fitos (Polareczki), Hegedűs M., Germán (Zádori)
Gól: Beke, Vólent, Borbély (11-­esből)

 

                                                                                                                         

                                                                                                                         

 

                                                                                                                       

 

  

ARANYCSAPAT ALAPÍTVÁNY (KLIKK)

 

 

                                                                                                                                   

 

DIJKIOSZTÓ  ÜNNEPSÉG BUDAPESTEN A VÁROSHÁZÁN .


                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                                    

                                                                                                                                   

 

                                                                                                                                 

 

   Itt játszottam  elősször 17 évesen felnőtt mérkőzésen.


 


                                                                                                         

                                                                                                                            

                                                                                                                   

A CSONGRÁD MEGYE U17 VÁLOGATOTT 2013.JÚNIUS 21-22-23.

BELLPUIG(ESPANOL) U17-ES TORNÁN KUPAGYŐZTES LETT !!


                                                                                                                

2012-2013 U17 MLSZ BAJNOKI ARANY KIOSZTÁSA

 

                                                                                                                     

 

                                                                                                                        

                                                                                                                        

 

                                                                                                                   

 

 

                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                     

 

                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                              


                                                                                                                      

                                                                                                                         

 

Asztali nézet